زمانهایی که برای بازی کودک در نظر گرفته میشود و توضیح به کودک درباره هیجاناتی که تجربه میکند برای تحول و رشد هیجانی-اجتماعی کودک نوپای شما ضروری و مهم است. در اینجا برای بهبود و ارتقای رشد اجتماعی و هیجانی کودک شما چند راهکار ساده پیشنهاد شدهاست.
- برای زمان بازی کودک برنامهریزی کنید و خود شما نیز در بازی آنها شرکت نمایید. شرایطی را فراهم آورید تا کودک شما بتواند همکاری و تعاون را در بازیهای جمعی و بازیهایی که در آنها همکاری و مشارکت لازم است فرا بگیرد. بهیاد داشته باشید که این فرآیند یادگیری زمانبر میباشد. پس صبور باشید و در انتظار نتایج چشمگیر آن باشید.
- ترتیبی دهید کودک با افراد در محدوده سنی متفاوت به صورت گروهی بازی کند. همچنین فرصتهایی را فراهم کنید که کودک با بزرگسالان نیز تعامل داشته باشد. این کار به او میآموزد تا در کنار همهی افراد با سنین متفاوت احساس راحتی کند.
- با کودک خود مشغول بازیهایی شوید که در آنها نوبت رعایت میشود. مثل هل دادن توپ یا شوت کردن آن به نوبت. این بازیها به کودک شما مفهوم رعایت نوبت را میآموزد.
- با نامگذاری هیجانها به کودک خود کمک کنید تا هیجانات خودش را بشناسد. کودک میتواند بهراحتی با خشم، ترس و ناراحتی تحت تاثیر قرار بگیرد. وقتی به احساس و هیجان او نام مشخصی بدهید و به او در شناسایی هیجانش کمک کنید ترس او کمتر خواهد شد.
- قدرت تخیل کودک خود را تقویت کنید. بازیهای جورچین برای این کار خیلی مفید میباشند. به او کمک کنید با استفاده از اسباببازیهایش اشکال خاصی را بسازد. حتی میتوانید مثلا برای ساخت قلعه از لباسهایی مثل روسری، کلاه و دیگر وسایل خانه مانند پتو استفاده کنید. به کمک هم و با استفاده از تکه پارچه، دکمه و چوب، عروسک خانگی بسازید.
- جا و مکان خاصی را به عنوان محلی که کودک بتواند آنجا تنها باشد تدارک ببینید. جایی که هر وقت خواست آنجا پنهان شود. این مکان را میتوانید با کاغذهای مقوایی بزرگ یا کارتون و چندتا بالش آماده کنید.
منبع: Parenting.com